Za 93 dní začíná advent! Nebo jinak – máte 93 dní, abyste se odhodlali do určité změny… Do té doby si ale ještě klidně můžete zvednout svoji produktivitu, zajít si na konferenci o kotrmelcích (jako fakt?) nebo se jen tak inspirovat CEO mámou, či úspěšnými lidmi a jejich radami ke skvělé kariéře. Ať už vás změny čekají od září, adventu, ledna, nebo kdykoliv, hlavně ať jsou k lepšímu a máte vždy k dispozici kvalitní Sedmičku!

Být více produktivní – Zajímají-li vás tipy pro zvýšení vaší produktivity, doporučuji mrknout na blog Daniela Gamrota. Daniel školí osobní produktivitu a time management, ale je třeba také českým certifikovaným konzultantem pro aplikaci Evernote. Na blogu se dělí o své znalosti a zkušenosti a můžeme si tak například přečíst, jak na plánování svých úkolů, eliminaci vyrušení nebo jak si naordinovat mobilní detox.

TEDx Prague 2018: Kotrmelce – klasický kotrmelec nejspíše zvládáte, ale co ty životní? Další z TED akcí v Praze je právě na téma vypořádávání se s životními kotrmelci, které obrátí náš život naruby a my se chvilku ocitneme hlavou dolů. 15 inspirativních speakrů promluví se svými nápady, odtajní své zkušenosti a dobré myšlenky. Akce se koná 10. listopadu ve Foru Karlín, cena vstupenky je 1880 Kč.

CEO máma – je možné být mámou malého dítěte a zároveň vykonávat pozici CEO ve společnosti, která se stará o síť pražských hotelů a hostelů? Babeta Schneiderová v článku na svém blogu babetaruns.com popisuje, jak se jí daří skloubit tyto dvě náročné role již od velmi útlého věku jejího chlapečka. Ke konci článku se dělí o pár pravidel, které si vytvořila a pomáhají ji celou situaci lépe zvládat.

Adventní běhání – u Babety ještě zůstanu. Zavedla u nás takovou pěknou aktivitu, kterou je adventní běhání. Vše spočívá v tom, že během adventu, tedy od 1. do 25. prosince si jdete každý den alespoň na 30 minut zaběhat. Je úplně jedno, jak rychle a jak daleko běžíte. Jestli začínáte, můžete dokonce i chodit! Důležité je, že se v tomto období dokopete a vyrazíte.  Především v tom nejste sami! Na Facebooku existuje skupina Adventní běhání, kde můžete s dalšími „advenťáky“ sdílet vaše každodenní výběhy, motivovat se nebo si třeba i zasoutěžit. Jestli jste z Prahy, můžete vyběhnout na živo. Já vím, že je ještě léto, ale věřte, že advent je tu za chvilku. Co se do té doby rozhoupat? A co takhle udělat společnou akci pro mimopražské, ha?

Jak mít super kariéru? – zajímá vás tato otázka? Díky jedné knížce jsem narazila na skvělou organizaci Roadtrip Nation , která začala jako cesta pár kamarádů za tím, aby se zeptali úspěšných lidí, co jim v práci dává smysl. Chtěli získat inspiraci pro budování vlastní kariéry. O své cestě natočili dokument, který se stal sérií vysílanou v americké veřejnoprávní televizi. Organizace Roadtrip Nation má za cíl pomoci mladým lidem, aby jejich cestu mohli zopakovat. Pro nás je cenný obrovský videoarchiv rozhovorů pořízených v rámci projektu. Takže pokud se chcete inspirovat a zároveň si promrskat angličtinu, určitě doporučuji!

Citát – „drobný triky, který mě pomáhaj, když třeba ten celej den někde jsem, něco jsem dělal a pak se chci donutit třeba do těch vedlejších aktivit. Třeba typicky ten sport. Přijdu domů, vím, že mám cvičit, mám to napsaný, ale nechce se mi. A teď ten mozek začne vymýšlet spoustu důvodů: „Proč? Hej, kámo, ne! Seš přejedenej!“ Cokoliv. Začne jako vymýšlet. Čím chytřejší, tím lepší ty výmluvy. Tak jsem se naučil říkat: „Nepřemýšlej! Nepřemýšlej!“ Zavřu oči a jdu. Začnu prostě činky, teď se třeba učím žonglovat, tak popadnu tenisáky a začnu.  Ale je to právě proto, aby tam byl ten pohyb. Já mám problém v tom, že si sám vymyslím ten důvod, proč vlastně nechci…. A jakmile začnu, tak už prostě jedu…Po půl hodině se cítíš dobře, protože ono to začne fungovat.“ Jiří Doležal (Doller) v podcastu Na vlně podnikání. (14.8.2018)

Nové začátky – září je pro mě vždy takovým přelomovým měsícem a mám pocit, že se od něj zase začíná. Snad i více než od ledna. Možná je to proto, že ho mám pořád spojené s koncem prázdnin a začátkem dalšího školního roku, možná proto, že jsem se v září narodila a začíná mi další životní rok. Teď mám v hlavě hodně moc nápadů a plánů, které bych chtěla realizovat. Asi díky těm přemýšlecím prázdninám. Prozradit teď můžu, že chci například udělat nové webové stránky. Už vím, že mě blog hodně baví, chci v něm pokračovat a mám jasnou vizi. K tomu jsou potřeba hezké stránky, které mi umožní dělat vše lépe. Zároveň to vypadá, že se na celém procesu opravdu hodně naučím. Pak tam jsou další, nejen online, aktivity, o kterých budu postupně informovat. Budu šťastná, když u toho budete se mnou!

Mějte krásný víkend a dejte si Sedmičku!

Share This